

Senior Onderzoekers
Prof. Eni Becker; is hoofd van de afdeling Klinische Psychologie en directeur van het onderzoeksprogramma 'Experimentele psychopathologie en behandeling' van het Behavioural Science Instituut van de Radboud Universiteit Nijmegen. Haar expertise ligt op het gebied van (de verandering van) cognitieve processen in angststoornissen. Zij is aan de Dresden Academy of Psychotherapy opgeleid tot gedragstherapeut. Onderzoeksgebieden: cognitieve processen in angst en depressie, verandering van cognitieve biases, approach and avoidance gedrag, gedragstherapie voor de gegeneraliseerde angststoornis.
Prof. Gert-Jan Hendriks; is hoofd van het Zorgprogramma Angststoornissen van Pro Persona en werkzaam als psychiater-onderzoeker bij het Expertisecentrum voor Angst, Dwang en PTSS (onderdeel van Pro Persona). Op 1 april 2019 is Gert-Jan Hendriks benoemd tot bijzonder hoogleraar bij de faculteit sociale wetenschappen van de Radboud Universiteit voor de leeropdracht “behandeling van angststoornissen en depressie bij ouderen”. Onderzoeksgebieden: angststoornissen "across the lifespan" met accent op ouderen, augmentatiestrategieën (bijvoorbeeld d-cycloserine) bij cognitieve gedragstherapie, limitering en profiling/stagering, intensivering van cognitieve gedragstherapie.
Prof. Giel Hutschemaekers; is hoogleraar Geestelijke Gezondheidszorg aan de Radboud Universiteit Nijmegen en daarnaast verbonden als Hoofd Onderzoek bij Pro Persona Center of Education and Science van Pro Persona. Hij verricht onderzoek naar verbetering van de kwaliteit van zorg alsmede effecten op de professionalisering van de geestelijke gezondheidszorg.
Nessa Ikani, PhD;
Mirjam Kampman, PhD; is klinisch psycholoog, cognitief gedragstherapeut, wetenschappelijk onderzoeker en programmaleider angst bij het Expertisecentrum voor Angst, Dwang en PTSS (onderdeel van ProPersona). Onderzoeksgebieden: angststoornissen, met name paniekstoornis en obsessieve compulsieve stoornis, intensieve kortdurende (CGT) behandelingen en meerfase studies.
Prof. Ger Keijsers; klinisch psycholoog, is als hoogleraar werkzaam bij Psychologie en Kunstmatige Intelligentie en het Behavioural Science Institute van de Radboud Universiteit. Hij is voorzitter van de Mastervariant Gezondheidszorgpsychologie. Tevens werkt hij als klinisch psycholoog bij het Radboud Ambulatorium Volwassenen. Verder is hij als bijzonder hoogleraar werkzaam bij Clinical Psychological Sciences van de Universiteit Maastricht en is hij hoofdopleider KP bij RINO Zuid in Eindhoven. Onderzoeksgebieden zijn ongewenst gewoontegedrag (OCD-spectrum stoornissen), psychotherapie-effecten, behandelmotivatie en verbittering.
Dr. Floris Klumpers; universitair docent experimentele psychopathologie en behandeling aan de Radboud Universiteit. Zijn onderzoek vindt plaats in samenwerking met het Donders Centrum voor Cognitieve Neuroimaging en richt zich op mechanismen van individuele verschillen in angst, met een speciale nadruk op biologische processen. Recent onderzoek richt zich met name op vermijding en innovatieve strategieen om vermijding te doorbreken.
Julie Krans, PhD; is senior onderzoeker bij Pro Persona, universitair docent bij de afdeling klinische psychologie van de Radboud Universiteit, gastonderzoeker bij het Behavioural Science Institute, en universitair docent aan de KU Leuven. Onderzoeksgebieden: autobiografisch geheugen, mental imagery, PTSS, sociale angst, en depressie.
Wolf-Gero Lange, PhD; is universitair docent aan de Radboud Universiteit Nijmegen/Behavioural Science Institute. Hij was tussen mei 2013 en 2016, postdoc aan de Universiteit van Keulen en is nu tot September 2017 gedetacheerd bij het Ambulatorium Sociale Wetenschappen om één dag in de week patiënten te behandelen. Als docent onderwijst hij vakken m.b.t. psychopathologie, angststoornissen, klinische- en onderzoeksvaardigheden. Als onderzoeker is hij vooral geïnteresseerd in (verstoorde) cognitieve-, hormonale- en gedragsmatige processen bij sociale angst en sinds kort excoriatistoornis en trichotillomanie.
Prof. Agnes van Minnen; is bijzonder hoogleraar 'Angstregulatie en de behandeling van angststoornissen' aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast is zij als directeur behandelprogramma werkzaam bij PSYTREC, een kliniek voor intensieve behandeling van PTSS. Onderzoeksgebieden: (complexe) posttraumatische stress-stoornis, (prolonged) exposure, dissociatie, cognitieve gedragstherapie.
Prof. Mike Rinck; is universitair hoofddocent aan de Radboud Universiteit Nijmegen en professor aan de Ruhr-Universiteit Bochum in Duitsland. Hij is opgeleid als experimenteel psycholoog en geeft nu les binnen de vakgroep Klinische Psychologie. Daarnaast doet hij onderzoek binnen het Behavioural Science Institute. Onderzoeksgebieden: experimentele psychopathologie, cognitieve vertekeningen (biases) in psychische stoornissen, cognitive bias modification.
Prof. Karin Roelofs; is hoogleraar experimentele psychopatologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen (Behavioural Science Institute) en Principle Investigator aan Het Donders Institute for Brain Cognition and Behaviour waar ze de Affective Neuroscience groep leidt. Onderzoeksgebieden: neurobiologie van angst en agressie; sociale angst, posttraumatische stress stoornis, conversiestoornis, stresshormonen.
Prof. dr. Bea Tiemens; is andragoloog en epidemioloog, senior onderzoeker bij Pro Persona en programmaleider Onderzoek van de Indigo Service organisatie. Sinds 1 april 2016 is zij hoogleraar aan de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen vanwege Indigo.
Prof. Marc Verbraak; klinisch psycholoog/psychotherapeut/cognitief gedragstherapeut, is bijzonder hoogleraar ‘Gezondheidszorgpsychologie’ aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Tevens is hij hoofdopleider voor de postacademische beroepsopleiding voor Gezondheidszorgpsychologen van het SPON/Radboud Centrum Sociale Wetenschappen van dezelfde universiteit. Daarnaast is hij hoofd van de zorgprogramma’s Jeugd, Ontwikkelingsstoornissen en Persoonlijkheidsstoornissen bij Pro Persona. Onderzoeksgebieden: doelmatigheid van diagnostiek en behandeling, angststoornissen, stress en burnout, vragenlijsten, cognitieve gedragstherapie.
Maartje Vroling, PhD; is senior onderzoeker bij Amarum, expertise centrum voor eetstoornissen (GGNet), en tevens onderzoeker en docent bij de afdeling Klinische Psychologie van de Radboud Universiteit Nijmegen. Eerder werkte zij als senior onderzoeker en psycholoog bij Pro Persona. Onderzoeksgebieden: eetstoornissen, angststoornissen en behandelinterventies.
Junior Onderzoekers
Naline Geurtzen, MSc; werkt als promovendus bij het Behavioural Science Instituut van de Radboud Universiteit. Haar master klinische psychologie en de researchmaster Behavioural Science behaalde zij aan de Radboud Universiteit. Daarnaast is ze werkzaam geweest als behandelend psycholoog bij het Ambulatorium, onderdeel van de Faculteit Sociale Wetenschappen, en als medior onderzoeker (post-doc) bij Pro Persona. In haar promotieonderzoek richt ze zich op bijeffecten van professionele behandelingen in de GGZ. In het bijzonder is ze daarbij geïnteresseerd in het thema zorgafhankelijkheid, en probeert ze door middel van onderzoek meer inzicht te krijgen in wat zorgafhankelijkheid precies inhoudt en hoe zorgafhankelijkheid samenhangt met de therapeutische relatie, behandelduur, en met de effectiviteit van verschillende behandelingen.
Lotte Hendriks, MSc; is werkzaam bij Overwaal, het Expertisecentrum voor Angst, Dwang en PTSS (onderdeel van Pro Persona), als GZ-psycholoog i.o. tot specialist en wetenschappelijk medewerker. Zij is daarnaast als buitenpromovendus verbonden aan de afdeling Klinische Psychologie van de Radboud Universiteit Nijmegen, waar zij onderzoek doet op het gebied van posttraumatische stress-stoornis bij jongeren en volwassenen.
Lisan Henricks, MSc; is als promovendus werkzaam bij het Behavioural Science Institute van de Radboud Universiteit. In haar promotieonderzoek richt ze zich op sociale angst bij adolescenten en jongvolwassenen. In het bijzonder is ze geïnteresseerd in de rol van cognitieve processen en sociale status, en bestudeert ze hoe deze factoren bijdragen aan de ontwikkeling en exacerbatie van sociale angst(stoornis) in jongeren. Daarnaast probeert ze cognitieve processen te veranderen (met behulp van Cognitive Bias Modification) om zo sociale angstgevoelens in adolescenten te verminderen.
Moniek Hutschemaekers, MSc; werkt als Psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog bij het Expertisecentrum voor Angst, Dwang en PTSS. Zij volgt haar opleiding tot GZ-psycholoog aan het Radboud Centrum voor Sociale Wetenschappen. Daarnaast is zij als buitenpromovendus verbonden aan het Behavioural Science institute van de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij doet hier onderzoek naar het effect van Testosteron op (sociale) angstklachten. Haar promotie onderzoek is een samenwerking tussen de Nijcare groep en de Experimental psychopathology & affective neuroscience groep. Haar traject maakt deel uit van het nieuw ontwikkelde Topklas programma (Stichting Topklas Psychologisch Specialisten in de Gezondheidszorg).
Boris van Passel, MD; is als psychiater en cognitief gedragstherapeut VGCT werkzaam bij het Expertisecentrum voor Angst, Dwang en PTSS en als buitenpromovendus verbonden aan de afdeling Klinische Psychologie van de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij verricht onderzoek naar het verbeteren van de psychologische behandeling van obsessieve-compulsieve stoornissen.
Senior Onderzoekers (extern)
Prof. Guillen Fernandez; is directeur van het Donders Center for Neuroscience, hoofd van het Department for Cognitive Neuroscience en principal investigator aan het Donders Center for Cognitive Neuroimaging van de Radboud Universiteit. Hij behaalde zijn medische graad en doctoraat aan de universiteit van Bonn. Aan de universiteiten van Bonn, Magdeburg en Stanford werd hij opgeleid in neurologie en cognitive neurosciences. In 2002 was hij betrokken bij de oprichting van het Donders Institute en werd daar één van de principal investigators. Onderzoeksgebieden: menselijke cognitieve neuroscience, waarbinnen hij de neurale basis voor geheugen, emotie en de interactie hiertussen onderzoekt. In zijn onderzoek hanteert hij een interdisciplinaire beandering waarbinnen hij neuro-imaging, genetic, farmacologie en diverse klinische vakgebieden integreert.
Prof. Indira Tendolkar; is bijzonder hoogleraar psychiatrie ( Universiteit Essen-Duisberg) en als senior onderzoeker verbonden aan het Donders instituut en de afdeling psychiatrie van het UMC St Radboud. Tevens is zij hoofd van de opleiding tot psychiater aan de Radboud Universiteit. Onderzoeksgebieden: neurocognitieve basis van angst en depressie.